Agrarisch

Warmtepompen agrarisch

Placeholder image header - Werken bij FH Loohuis

Een warmtepomp gebruikt de in het milieu opgeslagen zonne-energie en put daarmee uit een nooit opdrogende energiebron. Vrijwel de enige energie die de geïnstalleerde warmtepomp in werking nodig heeft, is de stroom voor het aandrijven van de compressor. Er zijn warmtepompen die uit een kilowattuur stroom tot wel 6,0 kW bruikbare warmte-energie putten. De apparatuur is uiterst betrouwbaar en vrijwel onderhoudsvrij. Wij leveren en installeren verschillende merken warmtepompen en we denken graag met u mee over de beste oplossingen voor uw bedrijf

De geïnstalleerde warmtepomp onttrekt warmte aan de omgeving en stuurt die naar het verwarmingssysteem. Het proces verloopt als volgt: een afgekoeld, vloeibaar koelmiddel wordt om te beginnen door een warmtewisselaar van de warmtepomp, een zogenaamde verdamper, geleid. Daar neemt het de warmte op van de omgeving (lucht/aardwarmte). Daarbij verdampt het koelmiddel. Het dan gasvormige koelmiddel wordt door een compressor aangezogen en samengeperst. Daarbij loopt de druk op en stijgt de temperatuur. Met behulp van een tweede warmtewisselaar (condensor) wordt de warmte overgedragen aan het verwarmingssysteem. Als gevolg van de warmte afgifte condenseert het koelmiddel en wordt het weer een vloeistof. Tot slot wordt de druk verlaagd via een smoorventiel en begint de kringloop weer opnieuw.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op!

Bel naar 074-3494301 (Saasveld), 0541-221435 (Ootmarsum), 0546-697772 (Daarle), mail naar info@fhloohuis.nlof vul onderstaand contactformulier in.