Zonnepanelen

Zonnepanelen
4 DJI 0133 - Werken bij FH Loohuis

Energie neutraal

Interessant voor kleinverbruiker en grootverbruikerElk apparaat waar een stekker aan zit verbruikt stroom. Wat is er dan mooier om uw bedrijf geheel energie neutraal te maken? Loohuis Agro Neutraal biedt een breed pakket met mogelijkheden voor zonne-energie. PV-installaties zijn er in verschillende soorten en maten. Als agrariƫr beschikt u vaak over een groot dakoppervlak, hierdoor kunnen er veel zonnepanelen geplaatst worden om flink te besparen op uw energierekening.

Of u nu kleinverbruiker of grootverbruiker bent, zonnepanelen zijn in beide gevallen interessant. U bent een kleinverbruiker bij een aansluiting tot 3x 80A, u mag dan onbeperkt opgewekte stroom terug leveren aan het net. Dit is vooral in de zomermaanden van belang, omdat er dan vaak meer stroom wordt opgewekt dan dat er wordt verbruikt. Als aan het eind van het jaar de opgewekte stroom en de verbruikte stroom gelijk zijn, dan komt uw energierekening op nul. Dit wordt salderen genoemd.

U bent een grootverbruiker bij een aansluiting die groter is dan 3x 80A, u mag dan niet salderen. U kunt dan gebruik maken van de SDE+ subsidie (Stimulering Duurzame Energieproductie). Deze subsidie bestaat uit een vergoeding per opgewekte eenheid (kWh) elektriciteit voor een periode tot 15 jaar.

Ook zijn er verschillende financiƫle voordelen bij het plaatsen van zonnepanelen, zoals de MIA (Milieu-Investeringsaftrek), Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investering) en EIA (Energie-Investeringsaftrek). Voor deze investeringsregelingen gelden regels voor de bedrijfsmiddelen, het moment van investeren en het jaar waarin u de aftrek toepast. Om precies te bepalen wat in uw situatie het meest optimaal is, komen wij graag met u in contact. Loohuis Agro Neutraal draagt zorg voor het gehele traject, van advies tot daadwerkelijke installatie met onze eigen monteurs!

De zonnepanelen op het dak worden aangesloten op een omvormer. Deze omvormer kan op zolder geplaatst worden, maar het beste is om deze in een goed geventileerde ruimte te hangen. De omvormer moet zelf namelijk ook koelen. Hoe beter de koeling, hoe hoger het rendement en hoe langer de levensduur van de omvormer. Er moet een kabel worden aangesloten van de zonnepanelen via de omvormer naar de meterkast. Tijdens het gesprek wordt bekeken hoe deze kabels moeten lopen, daarbij wordt voorkomen dat de kabels in het zicht komen. Heeft u schaduwobjecten of wilt u de zonnepanelen in meerdere legrichtingen plaatsen, overweeg dan de aanschaf van zogenaamde Power Optimizers. Deze Power Optimizers regelen per twee panelen het rendement